Turnauksen voittoon Pavel Blinkov vertailuilla

A-ryhmässä tiukka taistelu voitosta

a finaali
Keskittynyt hetki ennen 4. kierroksen alkua.

41. Kalakukkoturnaus säilytti jännityksensä loppumetreille saakka. Viimeisen kierroksen alkaessa kuudella pelaajalla oli vielä mahdollisuudet päästä jakamaan voittoa. Kotiyleisön iloksi KSY:n ykköspelaaja Erik Rönkä oli viimeisen kierroksen alkaessa piikkipaikalla vertailuilla ja sai vastaansa alati vaarallisen Tommi Luukkosen, jota vastaan Rönkä on kuitenkin pärjännyt viimevuosina varsin hyvin. Tällä kertaa Luukkonen vei kuitenkin voiton ja nousi komeasti kolmannelle sijalle turnauksen tasoon nähden hyvällä tuloksella 3½/5.

Turnauksen voitto ratkesi, kun Risto Nevanlinna onnistui voittamaan seuratoverinsa Dmitri Sklyarovin ja turnauksen mustaksi hevoseksi povattu Pavel Blinkov selätti Tuomas Nivalan. Neljään pisteeseen yltäneistä Blinkovista ja Nevanlinnasta vertailuilla parempi oli vahvan debyytin Suomen shakkipiireihin tehnyt Blinkov:

a-tulokset

Tulokset tarkemmin täältä: http://chess-results.com/tnr435571.aspx?lan=18&art=2&rd=5

JoeSK:n Tapani Mustonen hallitsi B-ryhmää

B-ryhmässä Tapani Mustonen pääsi lähtemään viimeiselle kierrokselle hyvistä asemista ainoana pelaajana tuloksella 3½/4, mikä merkitsi sitä, että hänelle tasapelikin olisi riittänyt vähintään jaettuun turnausvoittoon. Mustonen ei kuitenkaan jättänyt mitään arvailujen varaan, vaan selätti Kalakukkoturnauksen konkarikävijän ja Rolf Runosen hyvän ystävän Jouko Lahden (KokkSK) viimeisellä kierroksella.

Kun muut kärkipöydät päättyivät pistejakoon, Mustonen voitto lopulta turnauksen pisteen erolla kolmikkoon Onni Korjus, Pekka Sopanen ja Martti Hamina:

b-tulokset

B-ryhmän tuloksissa huomionarvoista on Lappeenrannan Shakkikerhon vahva menestys ja kerhon kokoon nähden runsas osanottajien määrä. Vasta juniori-ikäinen Onni Korjus pelasi hienon turnauksen ja on kovaa vauhtia matkalla kohti A-ryhmän pelejä.

joel
B-ryhmän 4. kierros: Markku Raitana (v) vs. Joel Hämäläinen (m)

Kuopiolaisista B-ryhmässä meritoitui erityisesti Joel Hämäläinen, joka pelasi tähänastisen peliuransa parhaan turnauksen tuloksella 3/5 suoritusluvun noustessa yli 1900.

B-ryhmän tulokset: http://chess-results.com/tnr435572.aspx?lan=18&art=2&rd=5

C-ryhmässä neloisvoitto Kuopioon!

A-ryhmän tavoin myös c-ryhmässä vertailulla voittajaksi selvisi ensimmäistä selo-kelpoista turnaustaan pelannut pelaaja. Antti Veteläinen osoitti, että nettipelaajan taustallakin kannattaa ennakkoluulottomasti osallistua shakkiturnaukseen. Näillä näytöillä kutsu voi käydä ensi vuonna jo B-ryhmään!

keijo
4. kierroksen kärkipöydällä Keijo Haatja (m) ja Olli Partanen (v).

Veteläisen kanssa neljään pisteeseen nousi KSY:n varapuheenjohtaja Keijo Haataja, joka pelasi tuloksellisesti elämänsä parhaan turnauksen.

c-tulokset

Kuopiolaisittain ilahduttavaa oli myös neljän juniorin osallistuminen turnaukseen, joista erityisesti Aapo Holopainen pelasi vahvasti häviten vain yhden pelin.

C-ryhmän tulokset: http://chess-results.com/tnr435573.aspx?lan=18

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s